Belasting & Douane Museum te Rotterdam 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
Het Belasting & Douane Museum is opgericht in 1937 en tegenwoordig gevestigd aan de Parklaan 14-16, Rotterdam. Het museum neemt de bezoeker mee in een tocht door vijftien eeuwen Nederlandse belastinggeschiedenis. Men zal zich verbazen hoe groot de invloed van de belastingen is geweest op de loop van de geschiedenis.
Belastinggeschiedenis.
Belastingmuseum

In Nederland begint de belastinggeschiedenis in de vroege Middeleeuwen. Sindsdien zijn verschillende belastingen (waaronder hele vreemde) de revue gepasseerd. Je bent getuige van de veelvuldige belastingoproeren en de ouderwetse smokkelmethodes. Uiteindelijk zie je de belasting zoals wij die in onze tijd kennen.
Verbaas je ook over de vreemde vondsten en ontdekkingen die de douane heeft gedaan. Wat dacht je van cocainesmokkel in een pianola, of hasj ingeslikt in condooms.

Het museum heeft ook facilitaire ruimtes voor recepties, cursussen en vergaderingen. Voor de kinderen zijn er standaard verschillende speurtochten in huis en is er ook de mogelijkheid om een verjaardagspartijtje in het museum te vieren.

Vanaf oktober 2001 is het museum uitgebreid met een spannende attractie: De Smokkeltrip. Onderga hoe het is om te smokkelen en leer over de taken van de douane.
Het Belasting & Douane Museum, leuker dan je denkt.

museum

Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
   
PAGINA TERUG TOP