Convention Factory te Amsterdam 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
De Amsterdam Convention Factory, kortweg The Factory, is gelegen op het voormalige Stork-eiland in het historische hart van de hoofdstad. In deze monumentale fabriekshallen werden de massieve scheepsmotoren van Stork Wärtsila ontwikkeld en gefabriceerd. Na wisselende functies van het terrein, kon in 1999 een start worden gemaakt met een effectieve exploitatie van de leegstaande hallen, The Factory zag het levenslicht. Inmiddels is deze event-locatie een begrip in de markt.
The Factory
Sinds drie jaar is Amsterdam een uitstekend gesitueerde locatie rijker. Deze afgelopen drie jaar stonden in het teken van de uitkristallisering van een uniek locatie-concept. Het industriële erfgoed wat The Factory is, levert al een op zichzelf staand karakteristiek decor. De inmiddels ruim voor handen zijnde faciliteiten leveren in combinatie met deze historische sfeer een unieke ruimte op. De hoeveelheid kubieke meters moet je ervaren om te zien wat ze voor je kunnen betekenen; het enorme palet aan mogelijkheden maakt van The Factory een locatie die zich leent voor een diversiteit aan toepassingen.

Convention Factory

APD
De entree. Een variabel in te delen ruimte, voorzien van alle noodzakelijke basisbehoeften. Grenzend aan de APD bevindt zich de garderobe, het crewrestaurant en een ruim opgezette keuken. De ontvangst in de APD is direct toonzettend; de overweldigende impact van het natuurlijke decor, in combinatie met customized elementen laten de eerste indrukken van een bijeenkomst absoluut beklijven. De 70 meter lange Factory-kade ligt aan de achterzijde van de APD; een prachtige water-entree als prettige variatie.


Vide/Foodcourt
De missing link. De Vide en de op de begane grond gelegen Foodcourt vormen de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen borrelsessie, als opwarmer voor de klap op de vuurpijl en als comfortabel uitgiftepunt van food & beverage.
De Vide komt in hoge mate tegemoet aan de huidige eisen van 'release the tension'. Comfortabele zithoeken, een rustgevend lichtplan en een ruime view over de overige ruimtes. De Vide levert een entourage waarin het goed toeven is voor intieme gezelschappen.
De Foodcourt is een uiterst praktisch vormgegeven cater-toepassing. Vanuit verschillende ruimtes bereikbaar en multifunctioneel inzetbaar.


SW38
The main stage in het pand. De SW38 bevindt zich aan de andere zijde van de Vide en is een ruim opgezette ruimte met een vast podium en vele back-stage faciliteiten. De ruime afmetingen van de SW38 laten zich makkelijk toepassen. Een sit-down diner voor 750 personen is evenmin een probleem als een live-optreden van uw favoriete artiest voor 2000 man.
De SW38 laat zich makkelijk combineren met de Vide/Foodcourt en de BAD aan de andere kant. Hierdoor kan snel worden geanticipeerd op variabele aantallen gasten. De SW38 herbergt bovendien de prachtige en luxe uitgevoerde toiletgroep, die door haar vormgeving als een absolute eye-catcher kan worden gezien.


BAD
De overblijfselen van een industrieel verleden zijn hier nog steeds tastbaar aanwezig en worden dankbaar omarmd. Het resultaat is een unieke ruimte waarin atmosfeer en functionaliteit met elkaar in balans zijn. De BAD is bovendien autonoom en apart van de andere ruimtes te gebruiken. Een bijeenkomst in de BAD is er vaak één die op het netvlies blijft staan. De bewaard gebleven buizenwand, die zich over een lengte van circa 40 meter uitstrekt, maakt van de BAD een werkelijk unieke plek in een unieke omgeving.

Hallen

 

 

Industieel

Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
   
PAGINA TERUG TOP