Cristofori Salon te Amsterdam 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
Cristofori werd in 1986 eigenaar van twee prachtige 17e-eeuwse koffie- en theepakhuizen aan de Prinsengracht. In dit zes tellende grachtenpand zijn twee etages als toonzalen ingericht met een uitgebreide collectie piano’s en vleugels. Het restauratieatelier en drie karakteristieke zalen completeren het geheel. De Grote Zaal, de Weense Salon en de Vleugelkamer, zijn voor uw culturele, culinaire en zakelijke bijeenkomsten geschikt voor 10 tot 250 personen.

 

De Grote Zaal
De grootste zaal van Cristofori bevindt zich
op de 5e etage en heet -toepasselijk- de Grote Zaal. Deze ruimte is uitermate geschikt voor vergaderingen, symposia, presentaties, concerten, diners en feesten tot 250 personen. Dit is de ruimte die ooit als concertzaal is gebouwd
en waaraan nog altijd regelmatig kleine details worden veranderd.
Dit geldt trouwens voor het grootste deel van het hele pand; er wordt zeer veel aandacht en liefde geschonken aan het onderhouden en verbeteren van alle ruimtes.

Salon Cristofori

De Weense Salon
De twee kleinere zalen bevinden zich op de begane grond en zijn achter elkaar gelegen.
De Weense Salon is de oudste van de twee, en heeft uitzicht op de Prinsengracht. Dit zorgt ervoor dat, vooral in lente en zomer, deze zaal zeer gewild is door diegenen die met een boot arriveren en direct vanuit de boot door de openslaande deuren naar binnen kunnen wandelen.
Weense salon Amsterdam
De Vleugelkamer
De jongste zaal is de vleugelkamer, al is dit aan haar uitstraling niet te zien.
De Vleugelkamer is als voormalige opslagruimte in 1998 volledig verbouwd en gerestaureerd.
Het resultaat is uniek te noemen en doet vanwege de stenen muur en houten vloer nog het meest denken aan een kasteelzaaltje.
Deze zaal heeft geen daglicht, waardoor hij vooral geschikt is voor intieme diners, kleine concert- of theatervoorstellingen en zakelijke presentaties.
De Vleugelkamer is populair voor het geven van kerstdiners.
Amsterdam feest
Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
   
PAGINA TERUG TOP