Kasteelboerderij Horst te Horst 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
In de nabijheid van de plaats waar de Kabroeksebeek en de Molenbeek samenvloeien, ten noorden van het dorpje Berkel bouwden omstreeks 1300 de heren van "Ter Horst" een vierkant kasteel. Het bouwwerk, dat gelegen was binnen een gordel van grachten en wallen, had een imposante toren. In die dagen waren dergelijke kastelen zowel vestiging als residentie, als boerderij. Achter de dikke muren voelde men zich veilig en kon de kasteelheer de landsheer met zijn voltallige hofhouding op een smakelijk en uitgebreid maal onthalen. Het kasteel was het centrum van de Heerlijkheid Hier moesten de bewoners o.a. hun belastingen betalen de zo genaamde tienden het tiende deel van de opbrengst van oogst en vee. Deze tienden werden opgeslagen in een grote schuur; "de tiendschuur" . De muurankers geven aan, dat de huidige tiendschuur in 1744 werd gebouwd. In 1926 onderging dit gebouw nog een uitbreiding, toen de bewoners van de, aan de vlammenzee ten prooi gevallen Voorhof, een nieuw onderkomen moest hebben. Thans mag u zich binnen warmen en genieten van een fijne dis zoals het voorheen gebruikelijk was, in de nabij gelegen ridderzaal.

Kasteelboerderij

Breugheliaanse avond
Breugheliaanse avond doet herleven in de sfeervol ingerichte Ridderzaal, Floriszaal of de Breughelschuur.Dit gastronomische spektakel vangt aan om klokslag 20.00 uur en duurt tot middernacht.U wordt ontvangen door troubadours en u krijgt bij binnenkomst een "speciaal" welkomstdrankje.Tevens zijn de tafels voor u "ingedekt" met o.a. een dolk en een drinkpul. Ons meubilair bestaat uit boomstammen en ruwe houten tafels en de borden zijn vervangen door planken. Uiteraard is er levende muziek uit lang vervlogen tijden, ten gehore gebracht door troubadours.
Ondertussen kookt de middeleeuwse heks haar soep naar geheim recept en waant u zich in het jaar 1700 na Christus. De braadmeester staat te zweten aan zijn "oven" en zorgt voor een zeer uitgebreide maaltijd, terwijl u zelf de pullen rijkelijk vult met bier of wijn.
Voor adellijke heren, aantrekkelijke jonkvrouwen, vrome monniken of gezellige deernes hebben we passende huurkleding. Dit is uiteraard vrijblijvend doch sfeerverhogend. Tijdens de avond passeren de meest vreemde types uw tafel, zoals de heks, Quasimodo, barbier, rattenvanger, zwerver en natuurlijk opa. De pul kan tegen meerprijs mee naar huis genomen worden U mag zoveel eten en drinken als u wilt, er is een overvloed aan middeleeuwse gerechten en dranken.
Themafeest
Laat u ook meenemen naar de middeleeuwen en proef de sfeer van ruim 200 jaar geleden.
Een greep uit ons regelmatig wisselend aanbod van spijs en drank:
- Oerhammetjes, speenvarken, kotelet, Kalfsbiefstuk, beenham,
- Kippenpoten, kalkoenfilet, kipfilet en tijdens het seizoen wild.
- Diversen sausen (warm en koud), ambachtelijk brood, rauwkost,
- Witte en rode wijn, bier, alle frisdranken.
Middeleeuwse spookavond
Houdt u van spanningen bent u niet snel bang?
Breng dan een bezoek aan onze wereld!
Dit macabere feest begint om 20.00 uur en neemt u mee naar een land waar vrouwe "Ter Horst" en haar gebochelde slaaf de scepter zwaaien.
Componist Ludwig von B. probeert de zenuwen van de gasten tot bedaren te brengen en ondertussen voorzien de dienaren u gelaten van spijs en drank
Halverwege de avond wordt u uitgedaagd voor een geheimzinnige tocht.Deze tocht voert u over het donkere onheilspellende landgoed van kasteel Ter Horst. Slechts op deze wijze kunt u het geheim van kasteel Ter Horst ontdekken, de vloek verbreken en na middernacht weer veilig naar de werkelijkheid terugkeren.
Durft u het aan? maar....... U bent gewaarschuwd!
Themafeesten
Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
   
PAGINA TERUG TOP