Slot Loevestein te Woudrichem 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina

Het schitterend gelegen Slot Loevestein is van oudsher een aantrekkelijke locatie voor feestelijke ontvangsten. De middeleeuwse Zael, de open haard en verlichting door kaarslicht bieden een geschikte ambiance voor een stijlvolle receptie of diner. Dit is het hele jaar mogelijk na sluitingstijd van het museum. In de winter is het museum gesloten voor het publiek, met uitzondering van de weekenden en de woensdagmiddag. Dan verwelkomt Loevestein u graag voor al uw bijzondere gelegenheden, zowel zakelijk als privé. Zo heeft Loevestein voor elke gelegenheid de juiste accommodatie; van kleine gezelschappen vanaf 10 personen tot grotere groepen van maximaal 500 personen.

Geschiedenins Dit slot ligt midden in een uniek natuurgebied, beheerd door Staatsbosbeheer. Slot Loevestein werd in de 14e eeuw gebouwd in opdracht van ridder Dirk Loef van Horne. Het was destijds een tolkasteel.
In de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten gebruikte Jacoba van Beieren het kasteel als gevangenis voor haar vijanden. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het kasteel bestormd en tijdelijk bezet door de Geuzen.
In de 17e eeuw kreeg Loevestein de status van staatsgevangenis. De bekenste gevangene was Hugo de Groot.

Zael en Staatsgevangenis In de Middeleeuwen werd de Zael al gebruikt voor feesten en officiële bijeenkomsten. Ook nu nog is de Zael een zeer aantrekkelijke ruimte voor uw zakelijke presentatie, vergadering, congres of seminar, eventueel gecombineerd met diner of buffet. Daarnaast kan ook uw personeelsfeest of receptie natuurlijk hier plaatsvinden. Direct boven de Zael ligt de Staatsgevangenis met dezelfde afmetingen. Voor grotere gezelschappen tot 250 personen is het mogelijk de Zael, de Grote Camer en de Staatsgevangenis tegelijkertijd te gebruiken.

Grote Camer In de Grote Camer kunt u met een klein gezelschap intiem dineren. De Grote Camer was vroeger de ruimte waar de vrouwen meestal zaten, omdat het er door de open haard warmer was dan in de rest van het kasteel.

Slotkapel Al eeuwen lang wordt de Slotkapel gebruikt voor de mis. Bovendien is er de mogelijkheid om in deze ruimte uw wettelijk en kerkelijk huwelijk te laten inzegenen. Deze ruimte bevindt zich op de eerste verdieping van het Slot en is hierdoor helaas minder geschikt voor mindervaliden. De trouwreportage kan in de prachtige omgeving van Loevestein gemaakt worden.

Taveerne In de huidige Taveerne waren in de Napoleontische tijd soldaten gelegerd. Deze vroege militairenwoningen lenen zich bij uitstek voor vergaderingen, lunches en koffietafels. Maar u kunt hier natuurlijk ook voor andere gelegenheden terecht. Bij grotere gezelschappen zal de Koepelzaal en het aansluitende terras erbij getrokken worden.

Trouwen in Slot Loevestein. Slot Loevestein is een van de drie officiële trouwlocaties in de gemeente Zaltbommel. Een historische locatie voor een historische dag! Uw huwelijksdag moet een ervaring worden om nooit te vergeten. Steeds meer mensen weten dan ook de weg naar Loevestein te vinden om hun wettelijk huwelijk te laten voltrekken. Het middeleeuwse kasteel, de 17e eeuwse vesting en de prachtige natuurlijke omgeving bieden de perfecte setting voor een historische dag in uw leven. Behalve de trouwplechtigheid zelf is Slot Loevestein natuurlijk de ideale plaats voor uw bruidsreportage. En om het compleet te maken, kunt u ook uw receptie, diner of feest helemaal bij ons laten verzorgen.

Slot Loevestein

Zaalcapaciteiten
Taveerne 20 - 40 gasten
Koepelzaal 40 - 45
Grote Camer 10 - 24
Kapel 20 - 60
Zael 50 - 150
Staatsgevangenis 50 - 100
Zolder 50 - 100
Hele locatie tot 500


Kasteel

  • Bedrijfsfeesten
  • Conceptfeesten
  • Diners
  • Recepties
  • Huwelijksfeesten
  • Congressen
  • Vergaderingen
  • Productpresentaties

Kasteel feest

Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
 
PAGINA TERUG TOP