Rien Poortvliet Museum te Middelharnis 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina

Ontdek Rien Poortvliet in de streek die hem inspireerde....
De wortels van de geliefde volksschilder en verteller Rien Poortvliet liggen onverbrekelijk op het eiland Goeree-Overflakkee.
In zijn eigen woorden is het een eiland van 'weldadige landschappen en de heerlijke geuren van de vruchten des velds'. Het is dan ook niet verwonderlijk dat als meest inspiratievolle lokatie voor het unieke Rien Poortvliet Museum in 1989 het oog viel op het monumentale oude raadhuis van Middelharnis. Gelegen vlakbij Dirksland, waar Poortvliets voorouders eeuwenlang woonden. Sindsdien is er hard gewerkt aan de realisatie. Een prestatie van formaat, want een ingrijpende inpandige verbouwing kon niet uitblijven. In april 1992 verrichtte Z.K.H. Prins Bernhard de opening. Voor uiteindelijke resultaat nodigen wij u graag uit in het idyllische Middelharnis.

Het museum is een boek 'in het echt'!
Circa 250 schilderijen en aquarellen van Rien Poortvliet worden u hier in regelmatig wisselende tentoonstellingen getoond op een wijze die geen boek of kalender, hoe fraai ook gedrukt benadert: In het echt!

Catering
De oppervlakte van circa 500 vierkante meter geeft ieder werk de ruimte waardoor het volledig tot zijn recht komt. De ruimte’s zijn ideaal voor een lunch, walking diner, receptie of andere bijeenkomst.

Ook de omgeving is een historisch 'plaatje'....
Het raadhuis biedt u, naast de fraaie Rien Poortvliet collectie, ook het nodige historische kijk- en wandelplezier.
Het voormalige raadhuis dateert uit 1639 en kenners herkennen er tot op de dag van vandaag de late barokstijl in van de beroemde bouwmeester Arent Arentszoon van 's Gravenzande.
Aan de voorgevel prijkt het wapen van Middelharnis.
De koepel wordt verfraaid door een gaffelvaartuig als windwijzer, ter herinnering aan de grote dagen van de visserij. Het kenmerkende front ontleent zijn bezienswaardigheid aan de beelden van Justitia (gerechtigheid), Caritas (liefdadigheid) en Prudentia (voorzichtigheid).
In het museum bevinden zich aan de oostzijde nog steeds de vroegere geselkamer en gevangenis.

Kortom een schitterende locatie voor uw evenement.

Huurprijzen ruimtes Rien Poortvliet museum, afhankelijk van het aantal gasten en tijdsduur

Prijzen zijn exclusief BTW.
Catering kan conform wens worden verzorgd.


Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
 
PAGINA TERUG TOP