Sequoiahof te Hansweert 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina

Een unieke locatie meer dan twintig jaar zwoegen, bomen planten, vijvers graven, planten zetten, paden aanleggen en allerlei grotere en kleinere objecten plaatsen heeft een eigenzinnig paradijs opgeleverd dat in elk jaargetij zijn pracht tot volle bloei laat komen.

In 1978 begon vishandelaar Jos de Koeijer samen met zijn vrouw Matty met het aanleggen van de tuin. De boerderij was toen niet veel meer dan een slooppand en de toenmalige "tuin" bestond uit 2 perenbomen. Nu, ruim twintig jaar later, is de fraaie boerderij volledig in stijl gerenoveerd en vindt de bezoeker in de ruim twee hectare grote tuin meer dan 500 hoogstambomen en een vergelijkbare hoeveelheid struiken, heesters en planten. Eén van de pronkstukken van de tuin is een 50 soorten tellende magnoliatuin, die op zijn paasbest, eind april, een baaierd van bloemtinten toont.

De meer dan 30 prunussoorten staan eveneens in april in volle bloei en meer dan 100 clematissoorten en rozen met duizenden bloembollen bieden de bezoeker een waar kleurenfestijn. Bijzonder zijn ook het fraaie Pinetum (naaldhouttuin) en de vele coniferen. Van recenter datum zijn de rotstuin in oosterse sfeer en een bamboetuin met 30 verschillende soorten.

Jos de Koeijer doet op een bijzondere manier aan recycling. Van betonnen waterleidingbuizen maakte hij de Grieks-Romeinse arcade, van afvalslakken van Hoechst bouwde hij een rotsmuur en sinds enige tijd zijn de oude sluisdeuren van Wemeldinge zelfs verwerkt in het nieuwe gedeelte. Overal in de tuin treft u staaltjes van 'recycling-creativiteit' aan.

Tuin

Sequoiahof

Hansweert

Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
 
PAGINA TERUG TOP