Stoomtrein depot te Goes 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina

Museumrestaurant De historische goederenloods is nu ingericht als restaurant. U kunt hier een hapje eten en iets drinken terwijl u het idee hebt terug te zijn in de tijd van de gloriedagen van de spoorwegen.
Kortom, een sfeervol begin of einde van uw dag bij het spoorwegmuseum in wording.


Museum terrein De stoomtrein Goes-Borsele bouwt stevig aan een heus museumdepot. Ondanks dat het nog niet af is nodigen wij u toch uit voor een bezoek aan het spoorrijke depot. Op verzoek kunt u de werkplaats bezoeken waar u kunt kijken naar de omvangrijke restauratieprojecten en het onderhouden van het materieel.

De stoomlocomotief 's Ochtends vroeg begint de locomotiefploeg met het opstoken van de stoomlocomotief. De locomotief wordt eerst door hout gestookt en als het vuur goed genoeg is gaat men over op steenkool. Op het depot zijn voor de stoomlocomotieven dan ook een zogenaamde takkenbossenloods en een kolenpark aanwezig.


Aan het einde van de dag wordt de locomotief 'afgebouwd'. Dit houdt in dat zij schoon wordt gemaakt, de as uit de asla wordt gehaald, het vuur wordt gedoofd en dat de ketel wordt gespuid. Het spuien gebeurt om verontreinigingen in de stoomketel te verwijderen. Daarbij komt er een grote wolk stoom vrij.


Stoomtrein
Feestlocatie Goes
Trein

Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
 
PAGINA TERUG TOP