Het Vechthuis te Utrecht 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina

Het Vechthuis werd rond 1600 gebouwd. Toen was het een huis tussen de vele andere huizen aan de oevers van de Vecht. Het Vechthuis heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad. Het deed dienst als woonhuis, als plavuizenbakkerij, kaaspakhuis, smederij en er was ooit een handkarrenverhuurbedrijf in gevestigd. Jaren geleden werd de bebouwing langs de Vecht afgebroken vanwege de slechte staat van de huizen.
Alleen Het Vechthuis ontkwam aan de slopershamer. In het kader van het monomentenjaar in 1975 restaureerde de gemeente Utrecht het pand grondig. In 1976 opende Het Vechthuis haar deuren. In de loop der jaren zijn er veschillende sfeervolle zalen bijgebouwd. De laatste aanwinst bestaat uit een monumentale 17e eeuwse kolfbaan die oorspronkelijk in het centrum van Utrecht was gevestigd.

In samenwerking met de Burgemeester en wethouders van de stad Utrecht is de 17e eeuwse kolfbaan met de naam De Drie Dorstige Herten steen voor steen en balk voor balk gedemonteerd en naar de Jagerskade overgebracht. In 1995 is deze kolfbaan geheel gerestaureerd in gebruik genomen.

Aan de oever van het Utrechtse riviertje de Vecht ligt Party- en Congrescentrum Het Vechthuis. Een sfeervolle en stijlvolle locatievoor uw vergadering, receptie, huwelijksfeest, bedrijfsfeest of welke andere gelegenheid dan ook. U kunt kiezen uit maar liefst negen zalen die stuk voor stuk hun eigen sfeer hebben.

Het Vechthuis komt ook naar u toe, want onder hetzelfde dak treft u een uitstekende cateraar. Rest ons nog te melden dat Party- en Congrescentrum Het Vechthuis beschikt over een groot eigen parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

Met het Vechthuis en de cateraar bent u verzekerd van een exclusieve locatie,
een superieure keuken en excellente bediening.

Indelingen:
Rode zaal (tot ca. 80 personen)
Jagerszaal (tot ca. 210 personen)
Kelderzaal (tot ca. 25 personen, alleen in combinatie met de Rode zaal)
Jagerszaal l (tot ca. 100 personen)
Sparrekapzaal (tot ca. 30 personen, alleen in combinatie met de Rode zaal) Jagerszaal ll (tot ca. 80 personen)
Groene zaal (tot ca. 180 personen)
Kolfbaan (tot ca. 125 personen)
Togenzaal (tot ca. 300 personen)

partycentrum

het Vechthuis
Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
 
PAGINA TERUG TOP