Het Visserij Museum te Vlaardingen 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
Het Visserij Museum werd in 1962 opgericht in een tijd toen de actieve visserij in Vlaardingen duidelijk op zijn retour was. Terwijl deze stad gedurende eeuwen de grootste vissersplaats van Nederland was, bleven er sinds die tijd slechts stille getuigen van dit roemrijke verleden over. Het zijn echter deze stille getuigen die Vlaardingen nu meer dan ooit kleur en identiteit geven. Rederspanden en pakhuizen, boetzolders en lijnbaan, Oude Haven en Koningin Wilhelminahaven, Vissersmonument en Visserijmuseum maken duidelijk waar de wortels van de stad liggen en bepalen nu nog steeds de layout van de moderne gemeente.

Het Visserijmuseum laat zien hoe Vlaardingen temidden van de andere visserijplaatsen functioneerde. In het enige museum in Nederland dat geheel gewijd is aan het roemruchte visserijverleden, ooit één van de bronnen van de Gouden Eeuw, vindt u uitleg in beeld, woord, geur en geluid.

Museum
Het Visserijmuseum leent zich uitstekend voor feesten en partijen. De centrale hal biedt ruimte aan groepen tot circa 125 personen, terwijl ook de andere zalen toegankelijk zijn. Terwijl in de hal gerecipieerd wordt, toespraken worden gehouden of wordt gedanst, kan in de authentieke 18e eeuwse Muziekzaal een buffet worden geserveerd. Voor degenen die even de luwte in willen, bestaat de mogelijkheid de rest van het museum te bezoeken.

Muziekkamer
De Muziekzaal dateert uit de bouwtijd van het 'Huis met de Lindenboom' (1742), toen reder/ondernemer Abraham van der Linden opdracht gaf tot de bouw ervan. Het redershuis kreeg representatieve ruimten, die de status en rijkdom van de bewoner zichtbaar moesten maken. De Muziekzaal heeft de tand des tijds doorstaan en weerspiegelt nog steeds de grandeur van weleer. De ruimte is voorzien van originele wandbetimmeringen, schilderijen en een marmeren schouw. Een fraaie plafondschildering (1750) van Gerard Sanders, omlijst door rijk ornamenteel stucwerk, overkoepelt de fraaie ruimte. In dit vertrek bevindt zich de 'Visserijkast' uit 1761 waarin vroeger de archieven van het College van de Grote Visserij werden bewaard.
De Muziekzaal van het Visserijmuseum is de ideale plek voor jubilea, vergaderingen, recepties en andere bijeenkomsten. Zij is bijzonder stijlvol door haar historische karakter en wordt wel de 'mooiste kamer van Vlaardingen' genoemd. Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen hier in alle beslotenheid bijeenkomsten organiseren (tot maximaal 50 personen).

Zaal Soort activiteit Capacteit
Museum Receptie 225 personen Feestavond 175 personen Diner 100 personen
Muziekkamer Receptie 50 personen Feestavond N.v.t. Diner 20 personen
Tot slot is het mogelijk een rondleiding te krijgen voor, tijdens of na uw activiteit.
De kosten voor een rondleiding tot maximaal 25 personen bedraagt circa €. 29,50 (dit is exclusief de entreegelden).
De entreeprijs voor volwassenen bedragen circa €. 2,75.

Het Visserij Museum te Vlaardingen

 

visserij vlaardingen

   

 

Partyservice
0900-BELFEEST (2353337)
Postbus 117
3255 ZJ Oude Tonge
 
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)Telefoone-mailPrint deze pagina
 
PAGINA TERUG TOP