Beurs- world trade center te Rotterdam 0900-BELFEEST (2353337)TelefoonPrint deze pagina

Een van de meest opvallende gebouwen in het hart van Rotterdam is het Beurs-World Trade Center. Het circa 95 meter hoge bouwwerk is een ware blikvanger en straalt internationale allure uit. Vanuit de buitenkant gezien oogt het Beurs-WTC zakelijk en gedistingeerd. Binnen is de sfeer uitnodigend en bedrijvig. Het gebouw beschikt over 75.000 m2 bruto vloeroppervlak en huisvest ongeveer 200 bedrijven uit alle sectoren van handel, industrie en zakelijke dienstverlening.

Historie
Beurs-WTC is een modern gebouw met een historisch verleden. Een verleden dat terug gaat naar 1598, het jaar waarin de eerste Rotterdamse Beurs werd opgericht. De opzet van deze Beurs bleek buitengewoon succesvol. Ruimtegebrek leidde tot de stichting van grotere Beursgebouwen. In 1941 werd tenslotte de Beurs aan de Coolsingel geopend. Dit gebouw met talrijke functies bevatte niet alleen vele handelsbeurzen maar ook winkels, vergaderzalen, bars en kantoren. De versterking van de kwaliteitsformule op alle fronten leidde tot een toenemende vraag naar kantoren en vergaderruimten.

Panovieuw Kijk Panorama voorstelling >>Virtuele rondleidingPanovieuw Kijk Panorama voorstelling >>


In 1984 werd gestart met de bouw van een nieuwe kantoortoren temidden van de al bestaande laagbouw. De groene ellipsvormige toren was in 1987 gereed. H.M. de Koningin gaf toen de naam Beurs-World Trade Center aan het totale pand. Het Beurs-WTC wordt beheerd en geëxploiteerd door Beurs Rotterdam N.V. die tevens eigenaar is van het imposante gebouw.
Het Beurs-WTC is een perfecte lokatie voor beurzen, congressen, evenementen, tentoonstellingen, feesten, recepties, bedrijfspresentaties, vergaderingen en cursussen. De ambiance is representatief en stijlvol, het aanbod van zalen is uitgebreid en gevarieerd. Daarnaast is het gebouw voor iedereen gemakkelijk te bereiken, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Het Beurs-WTC beschikt over een eigen inpandige parkeergarage en over de naastgelegen WTC-V&D Parkeergarage.

Voor het organiseren van allerlei bijeenkomsten zijn de mogelijkheden uitgebreid. Het Congrescentrum beschikt over 4.000 m2 ruimte in het hart van het Beurs-WTC. De 30 verschillende ruimten met een capaciteit van 10 tot 1.000 personen variëren niet alleen in grootte maar ook in sfeer en inrichting. Iedere ruimte heeft een geheel eigen identiteit. Sommige ruimten zijn multifunctioneel. Anderen zijn juist heel specifiek ingericht. Vanzelfsprekend bestaat ook de mogelijkheid om diverse zalen te schakelen.

Wie voor het Congrescentrum kiest, kiest voor kwaliteit en professionaliteit. Dat blijkt uit het uitgebreide servicepakket en de geavanceerde, technische uitrusting. Zo beschikt het Beurs-WTC onder meer over de modernste audio-visuele apparatuur, complete regiekamers, podia, etc. Als u besluit om uw bijeenkomst in het Beurs-WTC te organiseren, begeleidt een projectmanager u gedurende het gehele traject. Vanzelfsprekend beschikken alle medewerkers van het Congrescentrum over jarenlange ervaring. Maak er gebruik van!

Bijzonderheden
Op de 23e verdieping kunt u vergaderen, lunchen, dineren en confereren per video 'all over the world', met een fantastisch uitzicht over Rotterdam. Voor docenten een gratis parkeerplaats na reservering van een vergaderarrangement.

   
Reservereneserveren 0900-BELFEEST (2353337)TelefoonPrint deze pagina
   
PAGINA TERUG TOP